Het is vandaag 'Warmetruiendag'. En maar liefst 200.000 mensen doen er aan mee. De bedoeling is dat je de thermostaat vandaag een paar graden lager zet en een dikke trui aantrekt om toch warm te blijven. Elke graad naar beneden scheelt 6% energie en dus 6% Co2-uitstoot. Initiatiefnemer is Greenchoice en Klimaatverbond Nederland.

De warmetruiendag wordt elk jaar op of rond 16 februari georganiseerd, de verjaardag van het Kyoto protocol. Het is vooral een bewustwordingsactie voor mensen die geen idee hebben hoeveel energie ze verbruiken. Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg blijkt bijvoorbeeld dat 43% van de onderzochte mensen geen idee heeft hoeveel zij maandelijks betalen voor hun gasverbruik. Verder blijkt dat maar liefst 27% van de huishoudens 's nachts niet de thermostaat omlaag zet, zodat het huis 's nachts op dezelfde temperatuur wordt verwarmd als overdag. Tip: een lagere nachtstand laat de gasrekening met gemiddeld 11% dalen.

#warmetruiendag is al de hele dag trending topic nummer 1. 

Twitter 4 miljoen gebruikers kwijt door iOS8

Dat was even een tegenvaller, toen Twitter vannacht de kwartaalcijfers bekendmaakte. Er was al bekend dat het aantal actieve gebruikers was gedaald, maar het blijkt nu veel harder te zijn gedaald dan waar men rekening mee hield. Er werd gerekend op 295 miljoen maandelijks actieve gebruikers, maar dat blijken er nu 288 miljoen te zijn. Allemaal de schuld van Apple, stelt Twitter CFO Anthony Noto. Twitter zou 4 miljoen gebruikers zijn kwijtgeraakt door de introductie van het Apple besturingssysteem iOS 8. 

De oude besturingssystemen toonden automatisch de laatste tweets van ingelogde accounts op je iPhone of iPad zodra je je browser opende. In iOS 8 gebeurt dat niet meer automatisch en dus zijn er minder mensen 'maandelijks actief'. Bovendien zou er sprake zijn van een bug (een fout) waardoor sommige mensen in iOS 8 hun Twitter app niet kunnen starten en het er verder maar bij hebben gelaten. 

Tot slot zou de verkoop van de iPhone 6 ook meespelen, want mensen met een nieuw toestel zouden sindsdien niet meer hebben ingelogd bij twitter omdat ze hun wachtwoord niet meer weten of de app niet hebben gedownload. Kortom; een flinke opschoning van slapende gebruikers, schuld van Apple, aldus Twitter. Neemt niet weg dat er steeds minder nieuwe (en vooral jongere) gebruikers bij komen en die trend kan Apple niet verweten worden. 

Taylor Swift maar dan anders

Taylor Swift heeft een grote hit met 'Shake it off', maar de zoetsappige popklanken zijn niet voor iedereen weggelegd. Sommigen houden van van polka, anderen meer van metal en speciaal voor deze groep mensen heeft iemand een polka-metal versie van het liedje gemaakt en op youtube gezet. En omdat het niet eens heel gek klinkt, wordt de video veel gedeeld:

Harvard: geen sex meer tussen docenten en studenten

Weer een reden minder misschien om aan Harvard te gaan studeren: seks tussen professoren en studenten is sinds deze week verboden. De prestigieuze Amerikaanse universiteit heeft alle seksuele contacten tussen stafleden en studenten verboden, meldt CBS News. De bestaande regels waren niet scherp genoeg, zo bleek. Er bestond namelijk alleen een verbod voor professoren om seks te hebben met studenten die direct onder hun supervisie vielen. Daarom luidt het nieuwe credo nu: 'Geen faculteitsmedewerker zal seksuele gunsten vragen of accepteren of zal een romantische of seksuele relatie aangaan met een student op Harvard College'. Hoe groot het probleem precies was is niet bekend. Harvard heeft 2400 stafmedewerkers en zo'n 6700 studenten.