Al meer dan een maand vragen media zich af: waar is Kim Jong Un? De Noord-Koreaanse leider is niet meer gezien sinds 3 september, toen hij een concert bijwoonde met zijn vrouw in Pyongyang. Sindsdien doen allerlei wilde speculaties de ronde.

Zo zou hij dood zijn, of toch op z'n minst ernstig ziek of zou er een staatsgreep zijn gepleegd. De Noord-Koreaanse persdienst houdt de lippen stijf op elkaar, zelfs toen de Grote Leider vandaag niet verscheen op de verjaardag van de Arbeiderspartij. Een groot feest waar de Leider altijd bij is. 

Het enige dat de staatstelevisie kwijt wilde was: "De rijkdom en welvaart van ons socialisme is te danken aan de inspanningen van onze maarschalk, die het pad van het volk zal blijven verlichten, als de flikkering van een vlam, ondanks dat hij aan ongemakken lijdt"

Gelukkig is er een ingewijde die nu laat weten wat er aan de hand is. Kim Jong Un verrekte zijn knie bij een militaire oefening (waarschijnlijk door zijn overgewicht, meldt hij erbij) en heeft 100 dagen nodig om te herstellen. Verder is hij helemaal in orde, verzekert de anonieme bron ons. 

De Noord Koreaanse leider van 31 of 32 jaar (niemand weet het precies, God heeft ook geen geboortedatum) nam in 2011 de macht over toen zijn vader Kim Jong Il overleed.

Kenneth Vermeer dist Ajax

Of hij het bewust deed, is niet duidelijk, maar een foto van doelman Kenneth Vermeer, oud Ajacied en tegenwoordig Feyenoorder, gaat viral. Op de foto signeert hij een shirt van iemand waarop de tekst 'Fuck Nul 20' te lezen staat. Het gaat om de achterkant van een Feyenoordshirt waarbij Fuck en Nul de spelersnaam voorstellen en de 20 het rugnummer. Kan natuurlijk zijn dat hij het over het hoofd heeft gezien, of dat de foto zelfs gephotoshopt is, maar vele Feyenoordfans kunnen er hartelijk om lachen.

Dit gebeurt er als je in een vliegtuig een grap maakt over ebola 

Dat je in Amerika op vliegvelden en in vliegtuigen geen grappen moet maken over bommen of aanslagen, dat weten de meeste mensen wel. Voor je het weet wordt je namelijk afgevoerd als terreurverdachte. Maar dat je ook over ebola beter niet lollig kunt zijn, ondervond een passagier eergisteren op een US Airways vlucht van Philadelphia naar de Dominicaanse Republiek. Nadat hij moest niezen grapte hij dat hij ebola had. En dat had ie beter niet kunnen doen. Hij werd meteen uit het vliegtuig verwijderd en er kwam meteen een heel team van gemaskerde en hermetisch afgesloten geklede mannen het toestel controleren. De purser stelt nog even dat de man de grootste idioot is die ze ooit in haar 36-jarige carriere heeft meegemaakt.

Man speelt gitaar met z'n voeten

We hebben vele straatmuzikanten voorbij zien komen, maar deze gitaarspelende man zonder armen kenden we nog niet. Zonder enige moeite bespeelt hij de gitaar die voor hem op de grond ligt met zijn beide voeten. En geloof me, er zijn mensen die met hun handen niet eens zo kunnen spelen:

(Voor de liefhebbers, hij speelt Kryptonite van 3 doors down en is te vinden in San Diego)