Ga je weleens vreemd? Grote kans dat één van je ouders dit ook deed, want vreemdgaan bijkt deels erfelijk te zijn. Bij mannen is het wangedrag voor 63 procent aan hun genen te wijten, bij vrouwen voor 40 procent. 

Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Queensland University. Volgens onderzoeker Brendan Zietsch laat de studie duidelijk zien dat je DNA invloed heeft op de neiging om seks te hebben met iemand buiten je relatie.

Voor het onderzoek werd gekeken naar 7.300 tweelingen, die allemaal een vaste relatie hadden. Hun seksuele gedrag buiten die relatie werd vergeleken met hun DNA. Daaruit bleek dat genen bij mannen voor 63 procent van invloed zijn op hun overspelig gedrag en bij vrouwen voor 40 procent. De onderzoekers slaagden er verder in één specifiek gen voor ontrouw aan te wijzen bij vrouwen. Maar er moet een combinatie van genen aanwezig zijn om het gedrag te stimuleren.

Dus, onthou dit onderzoek voor als je partner je betrapt en zeg goed onderbouwd: 'ik kan er niks aan doen'.

Piratenpartij gehackt

Tijdens een ledenvergadering van de Piratenpartij, gisteren in Delft, zijn de databases van de partij gehackt. Er zou onder andere toegang zijn verschaft tot de ledenadministratie, maar ook tot bestanden van de website en de webmail van de partij. 

Dat maakte de partij vandaag zelf middels een tweet bekend (tenzij hun twitteraccount ook is gehackt).  De website van de Piratenpartij is daardoor zondag enige tijd offline geweest. Of er ook gegevens zijn gedownload uit de ledenadministratie wordt op dit ogenblik nog onderzocht. 

Robocops bewaken Silicon Valley

Het probleem van te weinig blauw op straat zou binnenkort zomaar eens verleden tijd kunnen zijn. Want in Sillicon Valley is men deze week begonnen met het inzetten van Robocops. Deze volledig autonome en automatische robotten zijn 1,5 meter lang en wegen 136 kilo. Ze zijn uitgerust met microfoons, speakers, camera's, laser scanners en geur- en warmtesensoren en houden alles in de gaten wat er in de gaten valt te houden.

Ze zijn geprogrammeerd om ongewoon gedrag en verdachte situaties op te merken. Zodra je bijvoorbeeld als inbreker in de buurt komt van de Robocop (die eigenlijk Knightscope K5 Autonomous Data Machines heten) gaat het om je heen rijden, wordt je gefilmd en worden de beelden direct doorgezet naar de meldkamer. Als je dan niet vertrekt, gaat de robot beelden scannen op gebroken glas en harde ongewone geluiden. Vervolgens zet hij kentekenplaten, foto's van voertuigen en de exacte locatie en tijd door aan de meldkamer. 

Maar ze kunnen je ook de weg vertellen als je bent verdwaald. Mocht je echter vervelende plannen hebben met de robot, dan word je eerst gewaarschuwd met een harde toon, en als je doorgaat wordt die steeds harder en intenser, 'als een autoalarm maar dan veel erger' .

#ThanksMichelleObama

Tieners in de Verenigde Staten twitteren massaal foto's van de lunch die ze op school krijgen. Met de hashtag (#) ThanksMichelleObama worden de meest ranzige, ondefinieerbare maaltijden getwitterd. Sinds kort moeten de schoolmaaltijden voldoen aan de nieuwe USDA richtlijnen voor gezonde voeding, gepromoot door Michelle Obama. 

In juli heeft de presidentsvrouw gezegd dat zij 'tot het bittere eind zou vechten' dat ieder kind in de VS de best mogelijke voeding zou krijgen. De USDA-richtlijnen schrijven een maximum aan caloriën, vetten, suikers en zout voor, voor alle voeding en drankjes die op scholen wordt verkocht. 

Maar wie nu foto's verwacht van gezonde groene salades, glanzend vers fruit en mooie vers geplukte tomaten met waterdruppels erop, komt bedrogen uit. Sommige maaltijden lijken zich nog het best te omschrijven als varkensvoer.