Veel kudos voor Frans Timmermans, die als vice-president van de Europese Commissie de rechterhand van Juncker wordt. Maar ook veel grappen op Twitter over de functie van rechterhand.

Zo twittert Mark Traa een foto van Juncker die met zijn rechterhand aan zijn tong zit. En men speculeert wat de rechterhand van Juncker zoal doet. Veel drank inschenken en sigaretten halen voor Juncker, als we de lolbroeken op Twitter mogen geloven.

Timmermans zou Timmermans niet zijn als hij meteen al een spiffy Facebookpost klaar had staan. 

Hij schrijft: "Ik vind het een grote eer door Nederland te zijn voorgedragen, ik zal alles geven wat ik in mij heb om de EU weer meer voor en van de Europeanen te laten zijn. Een zware klus, maar nodig voor onze gemeenschappelijke toekomst. Ik zal u via deze pagina op de hoogte blijven houden van mijn wederwaardigheden, net zoals ik dat de afgelopen jaren heb gedaan."

Nederlandse scarfguy steelt de show bij Apple event

Alle ogen waren gisteren gericht op Apple en de nieuwe producten die ze presenteerden. De Apple Watch, de iPhone 6... Maar het viel niet mee goed op te letten want een langharige jongen met een paarse sjaal leidde sommige mensen nogal af.

Hij demonstreerde een spel dat speciaal voor de iPhone 6 ontwikkeld was. Echter niet het spel maar zijn aparte paars gebreide colsjaal trok de aandacht. Al snel kreeg hij de naam 'Apple Scarfguy' en werden er twitteraccounts met die naam gecreëerd.

Hij ging wereldwijd viral en hij blijkt nu, na urenlange research door verschillende kranten, een Nederlander te zijn. Het gaat om de 30 jarige Tommy Krul uit Den Haag. Krul is de medeoprichter van Super Evil Megacorp, een gamesontwikkelaar uit San Francisco die het spel Vainglory ontwikkelde voor de iPhone 6. 

Hij laat MailOnline weten dat hij vaak sjaals draagt omdat hij dat leuk vindt. Hij wil echter geen antwoord geven op hun meest prangende vraag: is hij vrijgezel of niet?

Bassie & Adriaan veroveren de hele wereld

Gisteren lieten we al de Amerikaanse jongen zien die de tune van de kinderserie Bassie & Adriaan probeerde te zingen. Direct na de uitzending maakte hij zich bij ons bekend, het gaat om de Amerikaanse student Adrian Stelmach.

Hij zong het liedje op aanraden van zijn Nederlandse huisgenoot, die in Amerika studeert. Hij vindt het hilarisch dat hij nu viral gaat in Nederland. En niet alleen in Nederland, want inmiddels duiken er overal ter wereld filmpjes op van mensen die het Bassie & Adriaan lied proberen te zingen. Canada, Oosterijk, Zweden, Bassie & Adriaan zijn eindelijk wereldberoemd!

Baasje kampeert langs snelweg vanwege hond

Een 23-jarige man uit Den Bosch kampeert al dagenlang langs de A59 bij Waalwijk in de hoop zijn hondje Ona (3) te vinden. Het teefje ging er zaterdag vandoor nadat haar baasje met zijn auto bij een ongeluk over de kop was geslagen in de buurt van een nabijgelegen afrit. 

Getuigen van het verkeersongeluk zagen het hondje de polder in rennen maar tot nu toe ontbreekt elk spoor van Ona. Haar baasje Tom Narski zette daarom zijn blauwgrijze iglotent op in de buurt van de afrit. Sindsien overnacht hij er en kamt overdag de omgeving uit. Zijn tentje fungeert als soort lokmiddel. "Ik heb er kleding neergelegd en eten en drinken neergezet in de hoop dat ze op de geur afkomt," zo verklaarde hij tegenover Omroep Brabant. 

Narski zocht de voorbije dagen tevergeefs de omgeving af naar het vuilnisbakkenrasje. Vanmiddag zoekt hij met vrijwilligers opnieuw naar haar in de buurt van de afrit. Ook maakte hij een speciaal Twitteraccount voor zijn verdwenen hond en plaatste een opsporingsbericht op Facebook. Het vuilnisbakkenrashondje komt uit een asiel in Roemenië. Ze draagt een chip, is gesteriliseerd en reageert erg bang en schrikachtig.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.