Facebook komt over vier dagen met iets nieuws: Facebook Paper, een nieuwe app die je Facebook timeline op je iPhone op een heel andere manier laat zien.

Het voorproefje ziet er veelbelovend uit. Je scrollt horizontaal door je timeline en het lijkt veel gebruikersvriendelijker dan de huidige Facebook-app voor iPhone. Zo kun je foto's en berichten met 1 vingerbeweging wegswipen. 

Als je een iPhone hebt en vanaf 3 februari Paper erop zet, is de kans groot dat je geen gebruik meer gaat maken van de eigenlijke Facebook App. 

Gedichtendag / Toon Hermans' duet met Gerard Joling

Het is vandaag landelijke gedichtendag, de gedichten vliegen op Twitter en Facebook om je oren. Het meest gedrukte Nederlandse gedicht is misschien wel 'Een vriend' van Toon Hermans dat begint met: 'Je hebt iemand nodig, stil en oprecht....'

Nu is er van precies dít gedicht deze week een duet uitgebracht van de inmiddels overleden Toon Hermans met... Gerard Joling:

En daar is veel over te doen, want niet iedereen vindt dit duet een goed idee. Cabaretier Jochem Myjer besloot een boodschap op te nemen als Toon Hermans en zette het op Youtube:

Vader beschuldigd van pedofilie door laptop

Een bizar 'Het-zal-je-maar-gebeuren'- verhaal waar de hele week al veel over wordt getwitterd. Martijn van Oort bezocht vorige week de Media Markt in Zwolle om in de Apple-hoek even te vragen hoe hij het beste foto's op z'n laptop kon beveiligen. 

Maar hij eindigde die dag in de cel. MediaMarkt medewerkers zagen namelijk een foto van zijn zoontje op zijn laptop. Dit in combinatie met zijn verzoek tot het beveiligen van fotomappen dachten ze dat hij weleens een pedofiel zou kunnen zijn. 

Gratis villa

Altijd al in een villa willen wonen, maar heb je het geld er niet voor? Een man uit het Belgische Brasschaat wil van zijn villa af en zette op de Belgische Marktplaats-site een advertentie: 'Gratis villa te Brasschaat'.

Maar... er zit uiteraard wél een addertje onder het gras. De villa is weliswaar gratis, maar de man wil de grond houden om er een ander huis op te bouwen. 

Je mag de villa dus hebben, maar dan moet je hem zelf laten verplaatsen of slopen en ergens anders weer opbouwen.

En als je denkt; wat een mooie luiken, die wil ik wel maar laat de rest maar zitten... die vlieger gaat helaas niet op, het is alles of niets.