De embargoregeling voor de Miljoenennota is dit jaar extra streng: de Kamerfracties krijgen de stukken vrijdag voor Prinsjesdag op een USB-stick. Die is beveiligd met verschillende codes, ook is het niet mogelijk om de stukken uit te printen.

De VVD en PvdA krijgen de vrijdag voor Prinsjesdag 5 USB-sticks, PVV, SP, CDA en D66 3, ChristenUnie, SGP en GroenLinks2 en de Partij voor de Dieren, Groep Bontes/Van Klaveren, Van Vliet, 50+ Baay en 50+ Klein ieder 1 USB-stick. 

Het is niet mogelijk om de bestanden te printen, en ook is het niet mogelijk om in de bestanden zelf tekst te selecteren en te kopiëren. Nou, dat klinkt goed beveiligd. Maar echt waterdicht is het natuurlijk niet. Want áls de codes al niet te kraken zijn (@Brenno?) is een screenshot van de belangrijkste maatregelen snel gemaakt. Of foto's of filmpjes van het scherm maken en klaar is Kees. Kortom: 

Wij verwachten een stralende Frits Wester zwaaiend met een USB stick in zijn hand die vrijdagavond. 

GeenStijl niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie doet geen verder onderzoek naar een door GeenStijl gephotoshopte foto van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. Justitie gaat de website dan ook niet strafrechtelijk vervolgen. 

Op de foto die GeenStijl vorige week publiceerde, is het gezicht van Van Aartsen over het gezicht van James Foley geplakt. De foto van de Amerikaan Foley werd genomen vlak voor zijn onthoofding door een strijder van Islamitische Staat (ISIS). Onder meer minister Ivo Opstelten (Justitie) noemde de foto „walgelijk“ en vond het logisch dat het OM ging kijken of de afbeelding mogelijk strafbaar was. Het OM heeft inmiddels gekeken naar de totale context en naar jurisprudentie. Uit niets blijkt dat er opzet was tot bedreiging van een bestuurder met geweld, stelt de officier van justitie. Daar wordt in de tekst ook niet naar verwezen. 

Justitie vindt wel dat de foto bedreigend kan overkomen, maar er is geen sprake van een strafbare bedreiging. 

Op hun website reageert GeenStijl met: „Niet verrassend, maar desalniettemin: mooi!“

Friends koffiehuis 'Central Perk' bestaat straks echt

Goed nieuws voor de fans van 'Friends'. De serie mag dan al jaren geleden afgelopen zijn, vergeten is de sitcom zeker niet. Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de populaire reeks zal 'Central Perk', het favoriete (én fictieve) koffiehuis van de vrienden, nu ook echt in New York te vinden zijn. Vanaf 17 september kunnen fans gratis koffie drinken in het café dat helemaal wordt ingericht zoals in de serie én ook de iconische oranje sofa zal er staan, zo meldt New York Daily News.

Het project is een samenwerking tussen studio Warner Bros. en koffieproducent Eight O'Clock Coffee en zal een maand blijven bestaan. In die periode zullen er verschillende acties worden gehouden. Zo zal ook Gunther, de eigenaar van het koffiehuis in de serie, een bezoekje brengen aan het echte 'Central Perk'. 

Gisteren was 'Friends' voor heel even weer een beetje terug op TV. Jennifer Anniston was te gast bij Jimmy Kimmel en die wilde een scène doen waarbij hij als 'Ross' met 'Rachel' zou zoenen. Uiteindelijk kwamen 'Monica' en 'Phoebe' ook nog langs, kijk het hier terug:

Bloed JFK te koop op veiling

Niks is te gek voor Amerikanen als het gaat om zaken doen. Het Amerikaanse veilinghuis Nate D. Sanders veilt een stuk leer met opgedroogd bloed van John F. Kennedy. Het stuk leer komt van de achterbank van de auto waarin de vermoorde president in 1963 zijn laatste rit maakte. De auto, een Lincoln Continental X-100 uit 1961, staat nu in het Henry Ford-museum vlak bij Detroit. Het stuk leer van 0,5 bij 2 centimeter is er tijdens het onderzoek naar de aanslag uit gescheurd en tot nu apart bewaard. Gisteravond was er 2148 dollar (1628 euro) geboden. De veiling sluit in de nacht van donderdag op vrijdag. JFK memorabilia is populairder dan ooit en dat niets te gek is blijkt wel uit het feit dat hetzelfde veilinghuis vorige maand zelfs het kinderbedje van Lee Harvey Oswald wilde veilen. Helaas waren er geen biedingen boven de vereiste 2000 dollar. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.