Veel ophef naar aanleiding van een Facebookfilmpje waarop te zien is hoe twee kleine peuters reddeloos op de deur staan te bonken van kinderdagverblijf de Flamingo Regenboog in Amsterdam Noord. 

De kinderen willen naar binnen, maar niemand opent de deur. Hun gehuil en gekrijs gaat door merg en been. Ze zijn buitengesloten in de tuin en het is niet de eerste keer dat dat gebeurt, stelt de maakster van het filmpje. Een familielid van haar besluit via de voorkant bij het kinderdagverblijf naar binnen te gaan en treft daar de begeleiders aan, spelletjes spelend op hun mobiel. 

De directie zegt erg geschrokken te zijn van het filmpje en zeggen dat de betrokken medewerkers inmiddels op non-actief zijn gesteld.

Motor Gijs Jolink gestolen

De motor van Gijs Jolink, zoon van Bennie Jolink van Normaal en zelf bekend als medeorganisator van de Zwarte Cross, is woensdag gestolen. Op de Facebookpagina van de Zwarte Cross wordt duizend euro beloofd aan degene die de gouden tip heeft om de motor terug te vinden.

De motor werd afgelopen woensdag gestolen op de Hummelse hei, zo staat op de Facebookpagina. Het gaat om een KTM Super Duke 1000cc '06, zwart/grijs met kenteken MS LF 43. Via Facebook en Twitter probeert de Zwarte Cross de dief te achterhalen.

David Letterman stopt ermee

Volgende week zaterdag wordt hij 67, en dus gaat latenight-talkshow-koning David Letterman met pensioen. Gisteravond liet hij weten er mee te stoppen.

Hij stopt dus pas in 2015 weliswaar, maar de schok is er niet minder om. 

De Gulden is terug

Maar dan digitaal als e-gulden, een Nederlandse variant van de bitcoin. Drie studenten hebben hem ontwikkeld en ze hopen dat de digitale gulden de euro overbodig maakt.

De studenten willen dat iedereen met de e-gulden gaat betalen en daarom geven ze nu ter introductie 50 gulden weg aan iedere Nederlander die dat wil. Dat klinkt veel, maar het komt bij de huidige koers helaas neer op anderhalve euro. 

Het is niet het enige initiatief voor een Nederlandse bitcoin; een groep mensen uit Amsterdam komt binnenkort met de 'Guldencoin'. 

Overigens is er wel wat kritiek op de manier waarop je die 50 e-gulden moet claimen, je moet namelijk één cent overmaken naar hun bankrekening om te bewijzen dat je Nederlander bent en zodat zij makkelijk je geld kunnen storten. Ze krijgen op die manier echter wel privacygegevens binnen die sommige mensen liever niet delen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.