Geen beste week voor de ING bank, vandaag raakte de bank opnieuw in opspraak. Gisteren ging het nog om de privacy van alle klanten, vandaag ging het over een sollicitant.

De 23-jarige Rotterdamse student bedrijfseconomie Reedie wilde graag stage lopen bij de ING. Er werd een afspraak gemaakt voor een kennismaking en die werd ook keurig naar hem gemaild. Onderaan de mail zat echter een interne mailwisseling waarin stond: 'die boef uit Curacao wil misschien vanmiddag komen om 15.00 uur, ben jij dan in the house?'

Duidelijk niet voor Reedie's ogen bedoeld dus, maar hij las het wel en besloot na enige tijd twijfelen toch dezelfde dag nog aangifte te doen. De bank belde hem direct om te zeggen dat het een grapje was.

World Wide Web bestaat 25 jaar

Hieperdepiep hoera! Het world wide web bestaat vandaag precies 25 jaar! Het mag vooral voor jongeren misschien moeilijk zijn om te geloven maar 25 jaar geleden hadden we nog geen world wide web.

Het begon allemaal toen de Britse computerwetenschapper Sir Tim Berners-Lee in 1989 de eerste webbrowser voor het internet ontwikkelde. (www = de verzameling documenten en toepassingen die wereldwijd volgens dit systeem over het internet worden aangeboden)

Vanmorgen riep Lee bij de BBC op dat de privacy van gebruikers van internet beschermd zouden moeten worden door middel van een internationaal verdrag.

De allereerste website, waarop Lee uitlegt wat het www eigenlijk was, is nog steeds online.

En als je wilt zien hoe het www er in het begin uitzag, dan kun je dat hier terugkijken.

Songfestival inzending gelekt

Paniek vanochtend, want 3FM dj Giel Beelen stelde een opname te hebben van de songfestival inzending van Ilse de Lange en Waylon.

En dat is opmerkelijk, omdat pas vanavond voor het allereerst het liedje zou worden gespeeld in DWDD. Giel liet de gelekte opnames echter horen.

The Common Linnets, zoals het gelegenheidsduo voor het Songfestival heet, meldde echter meteen op Twitter dat het hier om een grap moest gaan; het was niet hun liedje en het waren niet eens Ilse en Waylon die hier te horen waren.

Ook de AVROTROS stelt dat het om een goede grap gaat. Nog even wachten dus, vanavond wordt het lange wachten van alle songfestval-liefhebbers dus eindelijk beloond.

'Zoenvideo bijkt reclame'

We zijn er met z'n allen ingetrapt gisteren: de zoenvideo blijkt toch iets minder authentiek dan dat we dachten. Het is een reclamevideo voor de herfstcollectie van het Amerikaanse kledingmerk Wren. Ze hebben er wel één dag goed voor gelogen.

Zo stelt de regisseuse in verschillende media verbaasd te zijn over het succes. Volgens Tatia Pilieva is alles oprecht. 'Wij hebben de koppels met elkaar gematcht op het zicht. We hadden jong, oud, hetero en homo. Maar niemand wist wie hij of zij zou kussen tot de ander vóór hen stond.' 

'De meeste mensen zijn vrienden van mij. Ik stuurde hen wat foto’s in de stijl van wat we wilden doen en de vraag of ze aan een kusproject wilden meedoen. Kandidaten genoeg', aldus de regisseuse. 

Maar helaas. Het is en blijft nu een ordinaire reclamespot met acteurs.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.