Een bijzonder natuurfenomeen leverde prachtige foto's en filmpjes op die vandaag veel gedeeld worden. Bij Ameland werden vanochtend enkele waterhozen waargenomen. 

Het KNMI kwam met een waarschuwing en de politie riep mensen op niet naar het strand te gaan. Gelukkig bleven enkele mensen wel op het strand om te filmen en foto's te maken. En dat leverde schitterende plaatjes op. Waterhozen ontstaan boven wateroppervlakten. Waterhozen lijken veel op windhozen, ze zijn alleen niet zo krachtig en daardoor ook minder gevaarlijk. Toch blijft het belangrijk een dergelijk verschijnsel goed in de gaten te houden. Dit geldt met name voor watersporters. Waterhozen zijn vrij onschuldig, maar op het water kan het in de buurt van zo'n gevaarte toch behoorlijk spoken. En als je het filmpje ziet dan begrijp je wel waarom.

Een voorwaarde voor het ontstaan van waterhozen is de aanwezigheid van onstabiele, vochtige, lucht en weinig stroming (lees wind). Relatief warm (zee)water bevordert de onstabiliteit. De Waddenzee is niet erg diep en dus kan het water daar sneller opwarmen dan elders langs de Nederlandse kust. De Wadden maken dus het snelste kans op het voorkomen van waterhozen.

Geen kamer want van buitenlandse afkomst

De mail van ene Kevin uit Amsterdam wordt druk gedeeld op twitter. Hij schrijft vanochtend namelijk aan een meisje dat hij een kamer had aangeboden: 'Oh, je bent van buitenlandse afkomst dan gaat het niet door sorry'. Het meisje, Hila Noorzai, was flabbergasted maar besloot de mail meteen online te zetten. Helaas voor Kevin staat zijn mailadres erbij, dus krijgt hij nu talloze mails van twitteraars die doen alsof ze de kamer willen. Met teksten als: ik ben 100% Nederlands maar sinds vorig jaar bekeerd moslim, is dat ene probleem. Of: 'Wil graag de kamer, ben alleen wel 1/16e Belgisch'. 

Stotterende barman blijkt een Sinatra

Het is weer eens raak bij een televisie talentenjacht. Een 74 jaar oude man die stottert beklom het podium van America's got talent. De jury verwacht er niet veel van en is met hun hoofd alweer bij de volgende act, totdat hij begint te zingen. Hij blijkt een ware Frank Sinatra! Met 'I've Got The World On A String', een klassieker van Frank Sinatra, blaast hij het publiek omver met zijn stem. Er worden in het publiek zelfs enkele traantjes weggepinkt. De droom van deze zeventigplusser is eindelijk uitgekomen. 

Iedereen op het WK heeft sex dankzij apps

Het is niet allemaal voetbal wat in Brazilië de klok slaat. Uit data van datingapps blijkt dat er ineens ook heel wat afgedate en dus gesext wordt. Volgens onderzoekers is er sprake van een ware explosie in het gebruik van locatie-gebaseerde datingapps in Brazilië. Tinder, de grootste dating-app in Brazilië laat een toename zien van maar liefst 50% in downloads en gebruik. De gemiddelde Tinder gebruiker brengt meer dan een uur per dag door op de App, gemiddeld zo'n 77 minuten. Maar ook dat is sinds de start van het WK met 50% toegnomen. 

Een verklaring zou kunnen zijn dat het grote aantal toeristen dat het land bezoekt (600.000 mensen uit 186 landen) graag wat meer wil dan voetbal alleen. Maar het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat verveelde vrouwen die vanwege het voetbal van hun man geen aandacht meer krijgen op zoek gaan naar wat anders. 

Overigens laat niet alleen Tinder, maar ook de homo datingapp Grindr een plotselinge WK groei zien. Maar wel iets minder, namelijk van 31%. Dat zou kunnen komen doordat homo's en voetbal, oh nee, wacht, laten we geen René van der Gijpje doen. 

Overval juwelier

Bij een overval op een juwelier in Amsterdam West is vanmiddag een persoon overleden en nog een ander persoon is zwaargewond geraakt. Vermoedelijk gaat het om de winkelier en een overvaller, maar het is nog niet duidelijk wie het dodelijke slachtoffer is. Het zou volgens een woordvoerder van het OM niet gaan om de persoon die tijdens het incident werkte bij de juwelier. Volgens AT5 gaat om de man die na de steekpartij in de De Clercqstraat werd gevonden in de Elisabeth Wolffstraat. Verdere details over het slachtoffer ontbreken nog. 

De reacties op Twitter laten zich raden: maar weinig mensen hebben medelijden met de omgekomen overvaller. De juwelier daarentegen kan op veel steun rekenen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.