Website GeenStijl posteerde gisteren in een groot aantal stembureau's mensen. Die noteerden de uitslagen en gaven die door aan de website: #geenpeil. Voor die actie uiteraard veel aandacht op het web.

Ook internationaal viel de actie van Geenstijl op. The Washington Post schreef er zelfs over:

'Dutch weblog Geenstijl.nl is using a loophole in Dutch law that requires the outcome of elections to be read out loud at the country’s approximately 10,000 voting stations, but doesn’t forbid the results from being recorded.'

Toch ging het niet overal goed. De voorzitter van stembureau Woudenberg Kersentuin, bijvoorbeeld, weigerde de uitslag hardop voor te lezen:

Een andere Geenpeil stemmenteller, Leroy Theunissen, bracht zelf twee stemmen uit, 1 met een volmacht, allebei op de partij Artikel50. Zijn verbazing was groot toen bij het voorlezen van de uitslag die partij NUL stemmen bleek te hebben. Hij eiste een hertelling maar die kwam er niet

Dug-out-drama

Een bedrijf uit Almelo denkt handig in te spelen op de dood van een 10-jarig meisje uit het Friese Twijzel. Sportartikelenbedrijf ERMA Sport stuurde woensdag een persbericht waarin het aluminum dug-outs aanprijst bij clubs 'die nu nog in het bezit zijn van een stenen dug-out'.

Verontwaardiging alom, al verdedigt het bedrijf ERMA zich door te stellen dat ze alleen maar de veiligheid op sportvelden wil vergroten.

Slayer

Rob Scallon, gestudeerd muzikant, conservatorium, snaarinstrumentenspecialist, probeert al jaren beroemd te worden en dat is hem vandaag gelukt. Hij houdt niet alleen van klassiek, maar ook van snoeiharde speedmetal. In dat genre is er een band, de koning van de betonharde apesnelle heavy metal: Slayer.

Ron heeft op met zijn computer aan de liedjes van Slayer zitten knutselen. Hij heeft de scheurende en beukende gitaren eruit geklust en zelf opnieuw ingespeeld, op een ukelele. En dat klinkt ongeveer zo:

Slayer, op een Ukelele: 1.1 miljoen hits in een paar dagen. 

Marcel Lubbermans / Neville Longbottom

Vannacht werd ineens, zonder enige aanleiding, Neville Longbottom trending. 

Matt Lewis, de acteur die hem speelt in de Harry Potterfilms, is nogal goed opgedroogd, van sukkeltje naar stuk. Vele tieners hebben hem in één nacht van knurft tot held gemaakt. 

Honderden foto's van Neville vroeger en Neville nu, tienduizenden tweets en retweets.  Neville Longbottom is de hoop van elke sneue puber, het kan allemaal goedkomen!

"De jongen die de pubertijd wist te bezweren."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.