De discussie over Zwarte Piet leverde de directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed tot nu toe al duizenden haatmails en doodsbedreigingen op. Dat zegt directeur Ineke Strouken vanochtend in het Brabants Dagblad.

Strouken zegt zo diep geraakt te zijn door de berichten dat ze meermaals aan aftreden dacht. "Ik heb minstens drie keer op het punt gestaan ermee te stoppen." Ze ontving naar eigen zeggen duizenden scheldmails en enkele doodsbedreigingen.

Toch gaat ze door met de aanpak van het 'Zwarte Pietenprobleem' "omdat er een prachtige kans ligt voor ons als kennisinstituut om in de discussie over Zwarte Piet informatie te verschaffen en ideeën aan te reiken."

Optreden Hans Liberg niet gewaardeerd

Het is inmiddels het meest besproken optreden van deze week: de show van Hans Liberg op het 50 jaar TROS feest in Carré, afgelopen dinsdag. Het AD kopte vanochtend 'Hans Liberg niet leuk genoeg voor TROS-feest'.

De muzikale cabaretier was uitgenodigd om een avondvullende show te brengen over 50 jaar TROS. De zaal vol BN-ers en programmamakers leek de grappen echter niet echt te kunnen waarderen. Volgens oud TROS directeur Cees den Daas was het: "(...) van begin tot het eind, om het nog voorzichtig uit te drukken, een in elkaar gesmeten en totaal niet grappige avond".

En een anonieme ster laat de krant weten: "Het was een avond vol pijnlijke stiltes. Niemand werd er vrolijk van." De TROS laat weten dat zaterdag niet het hele programma van Liberg wordt uitgezonden, maar dat het in een montage terug wordt gebracht tot 20 minuten. Volgens Den Daas "(...) blijft de kijker de meeste ellende dan wel bespaard". Liberg zelf heeft nog niet gereageerd.

Meisje steelt de show bijnNieuwe Vlaamse The Voice Kids

Morgen start bij onze zuiderburen weer een nieuwe serie van The Voice Kids. Kinderen tussen de 7 en 14 jaar gaan strijden om wie de beste stem heeft. In een voorproefje van de omroep horen we alvast Juliëtte die een dromerige versie zingt van The A team van Ed Sheeran. 

Dansende Britse paleiswacht in de problemen

Een Britse paleiswacht bij Buckingham Palace zag zijn kans schoon toen de koningin onlangs met vakantie was. Hij besloot zijn saaie, plichtmatige loopje een beetje op te vrolijken met een nieuwe choreografie. Wat volgde was iets dat leek op een scène uit Monty Python's 'Ministry of Silly Walks'.

Een filmpje dat van hem werd gemaakt ging viral en dat zorgt er nu voor dat de paleiswacht in de problemen is gekomen. Het Paleis heeft aangekondigd een serieus gesprek met hem te zullen hebben binnenkort.