Ongeloof over het nieuws in het AD vanmorgen dat de campagnedirecteur Pascal Husting van Greenpeace International wekelijks het vliegtuig pakt om van zijn huis (in Luxemburg) naar Amsterdam te vliegen en vice versa. 

Na de homowijk in Tilburg was iedereen beducht voor een grap, maar het lijkt écht waar te zijn. Hustings bood tenminste vanochtend direct zijn verontschuldigingen aan en laat weten per direct voortaan de trein te pakken.

Toen Husting eind 2011 bij de milieu-organisatie begon, vloog hij elke week van zijn woonplaats Luxemburg naar Amsterdam. Inmiddels was dat nu 'nog maar' twee keer per maand. 'Het is geen luxe dat hij vliegt', bezweert Greenpeace-woordvoerder Mike Townsley tegen het AD. 'Pascal werkt hard. Hij staat op dinsdag om half 5 op, zodat hij om 8 uur op kantoor in Amsterdam kan zijn. En dan vliegt hij donderdagavond pas terug. Met de trein zou een retourtje 12 uur duren.'   

Ook de auto, Amsterdam-Luxemburg is 4 uur rijden, is geen optie voor de tweede man van de milieu-organisatie. Husting: 'Als je het in 4 uur rijdt, ga je met 150 kilometer per uur. Ik heb het één keer geprobeerd toen mijn vrouw en kinderen een keer meegingen. Ik deed er 6 uur over. Bovendien hebben we een Fiat van 10 jaar oud en dat is de gezinsauto. Die heeft mijn vrouw nodig.'   

Husting wil niet verhuizen omdat dit de tweede verhuizing zou betekenen voor zijn 2 kinderen. 

One Direction in Amsterdam

Vanavond is het zover; dan treedt de populaire boyband One Direction (meer dan 19 miljoen volgers op twitter) op in Amsterdam. Duizenden bakvisjes slapen al nachtenlang slecht of niet als we hun tweets mogen geloven. En vandaag bestaat hun dagbesteding aan het uitzoeken wáár in Amsterdam hun idolen verblijven. Gelukkig helpen nieuwsgierige journalisten hun een eindje op weg: ze zitten in Hotel Andaz.

Maar dan ineens aan het eind van de ochtend; Paniek! Want 1 van de One Direction zangers doet een oproep op twitter. Hij wil dat fans, net als vorig jaar, volledig in het oranje komen opdagen. En dat betekent dus honderden shoppende meisjes die nog snel even iets oranjes én sexies moeten scoren. 

Vanavond en morgen treden ze dus op in de Arena, en ze zullen dus nog wel even trending blijven.

WK: Duitsers in de war door Gouden Pik

Ook wij klapperden even met de oren toen Arjen Robben gisteren na afloop van de wedstrijd tegen Chili zei dat Van Gaal een gouden pik had. Op Twitter vroeg men zich direct af wat hij bedoelde en of hij het niet op z'n engels over een 'golden pick' had; de gouden keuze van Van Gaal. Door zowel Leroy Fer als Memphis Depay in het veld te sturen, de beide doelpuntenmakers. Misschien wel. 

Maar dat niet alleen wij aan pik dachten ipv pick bewees Van Gaal zelf door tegen Jack van Gelder te zeggen dat hij zijn Truus nooit had gehoord over zijn gouden pik. 

Onze oosterburen zijn echter geschokt! Nu klinkt ’Unser Trainer hat einen goldenen Penis!’ wellicht ook wel een beetje viezer dan in het Nederlands.

De sportsites snappen er niks van. Van Gaal een gouden pik? Heeft Robben dat écht gezegd? 

Sportkrant Bild  is in verwarring. "Je zou uit de woorden van Robben kunnen opmaken dat hij het over het geslachtsdeel van de trainer heeft. Wordt Robben nu voor straf op de bank gezet?". Maar dan: "In tegendeel! Tulpen-Generaal Van Gaal nam de grappige zinsnede vakkundig op."

Vriendin sexy overvaller boos en moeder zamelt geld in

De vrouw van de aantrekkelijke gevangene Jeremy Meeks die vorige week wereldberoemd werd dankzij een politiefoto die viraal ging, is niet zo blij met de aandacht die haar partner krijgt. 

De echtgenote van de gangster is vooral furieus dat mensen alleen maar over zijn sexy looks praten terwijl hij niet bij zijn familie kan zijn. De criminele vader moest vorige week voor de rechter verschijnen voor 11 aanklachten. Zijn vriendin is volgens insider Simon Johnson boos omdat mensen over de straf praten alsof het een grap is. 

Ook zijn moeder is boos. Zij heeft een speciale Facebook aangemaakt om het beeld over haar zoon bij te stellen. De pagina staat vol familiefoto's die aan moeten tonen dat Meeks inmiddels bekeerd is en een lieve jongen. Ook is mama Meeks een inzamelingsactie begonnen om zijn borgtocht van 1 miljoen dollar te kunnen betalen. Maar zo ruimhartig honderdduizenden vrouwen wereldwijd zijn met hun likes en comments, zo zuinig zijn ze met donaties. Er is nog geen 4000 dollar binnen.