De MTV Video Music Awards waren vannacht in Los Angeles. en alles zat er in: Nicki Minaj die uit haar jurk scheurde, Miley Cyrus die een dakloze meenam naar de awardshow en afschuwelijk geklede sterren.

Maar het optreden van Beyoncé werd het meest besproken en gedeeld op de social media. Zij gaf een bijna 20 minuten durend optreden, bestaande uit een medley van nummers van haar laatste CD. Het was inderdaad weer tot in de puntjes perfect. Maar nadat ze een award overhandigd kreeg brak er toch nog iets in haar perfecte show; ze hield het amper droog. Of hoorde dat ook bij de act?

Britse rapper onthoofdde James Foley

Een Britse rapper wordt gezien als één van de Britse jihadisten die achter de onthoofding van de journalist James Foley zou zitten. Rapper 'L Jinny', die in 2012 en 2013 in Groot-Britannië enkele bescheiden hits had, wordt gezien als de woordvoerder die te zien is in het filmpje van de onthoofding.

Zijn echte naam is Abdel-Majed Abdel Bary, 24 en afkomstig uit Londen. Eerder dit jaar haalde hij al de Britse kranten omdat hij een foto van zichzelf twitterde vanuit Syrië, met in zijn handen een hoofd. 

Hij woonde in West Londen met zijn moeder en vijf broers en zussen. Zijn vader, Adel Abdul Bary, zou één van Osama Bin Ladens vertrouwelingen zijn en is daarom door Engeland uitgeleverd aan Amerika, waar hij terecht staat voor zijn rol in de bombardementen op twee ambassades in Afrika in 1998. 

De youtube video's van zijn liedjes worden inmiddels off-line gehaald. Maar zijn officiële VEVO-kanaal is opvallend genoeg nog wel actief. 

Echt wereldbekend is de rapper overigens niet:

Superveiling

Mocht je nog oude strips op zolder hebben liggen, dan moet je misschien even heel goed nadenken voor je ze weggooit. Want op veilingsite e-Bay is gisteravond een strip geveild voor maar liefst 3,2 miljoen dollar. Het gaat om een volledig onbeschadigd exemplaar van het allereerste nummer van Action Comics uit juni 1938 waarin voor het eerst Superman een rol speelt.

Je kon vanaf 99 cent bieden, maar het openingsbod was meteen al 1 miljoen dollar. In totaal werd er 48 keer geboden; allemaal anoniem. De uiteindelijke koper telt 3.207.852 dollar neer voor het stripboek met onbeschadigde, witte pagina's. Dat is 2.422.993 euro. Wie de koper is, is niet bekend. 

Voor de wat armeren onder ons: er staan ook herdrukken van deze strip op eBay, al vanaf 40 dollar te bestellen.

Lidl gaat de mode in

Vergeet de bekende modehuizen want Supermarkt Lidl maakt zich klaar voor een modeweek waarin ze (naar eigen zeggen) 'trendy fashion' gaan verkopen. Volgens een woordvoerster gaat het om spijkerbroeken, spijkerjasjes, leuke enkellaarsjes en bikerjacks. 

Een tijdje geleden kon je niet de straat over zonder een onderbroek van Zeeman, die werden namelijk ineens hartstikke hip. Of de kledinglijn van Lidl ook zo'n geuzenstatus staat te wachten, weten we niet. De supermarkt houdt er zelf wel rekening mee. Want de kledingstukken zijn een week lang verkrijgbaar of 'zolang de voorraad strekt', zo laten ze weten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.