The Queen of Pop, Madonna, werd vorige week rondom haar 60e verjaardag nog volop geëerd, maar een week later hebben maar weinig mensen een goed woord voor haar over. En dat heeft alles te maken met de speech die zij gaf bij de uitreiking van de MTV Video Music Award’s (VMA’s).

'Tribute' aan de Queen of Soul

Madonna was uitgenodigd bij de VMA's om een prijs uit te reiken aan Camila Cabello, voor beste muziekvideo van het jaar voor haar hit 'Havana'. Bij die uitreiking stond Madonna stil bij het overlijden van die andere Queen: de Queen of Soul Aretha Franklin. Mooi gebaar zou je zeggen, maar op de een of andere manier slaagde ze erin het eerbetoon voor Aretha vooral over zichzelf te laten gaan. Zo vertelt ze dat haar eerste zangauditie een liedje van Aretha was. En dat, zonder Aretha, zij er dus nooit zou zijn geweest. Waarna ze verder vertelde over de rest van haar eigen carrière.

Dat sloeg bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.