Een video van agenten in Los Angeles die een dakloze man doodschieten, wordt veel gedeeld. Je ziet op de video agenten worstelen met de dakloze man, je hoort ze waarschuwen 'drop the gun'  en hoort dan 5 schoten vallen. 

De video is door een ooggetuige gemaakt en op Facebook geplaatst. In halve dag tijd is die al meer dan 4 miljoen keer bekeken.

de politie laat weten een onderzoek te zijn gestart. Volgens hun lezing had de dakloze man een pistool van de agenten afgepakt en wilde hij dat niet laten vallen. Veel is echter nog onduidelijk. Getuigenverklaringen spreken elkaar tegen. Een omstander zegt op de video verbouwereerd dat de dakloze man ongewapend was, en dat ten minste zes agenten zich over hem ontfermden. Een andere getuige zegt tegen de Los Angeles Times dat de man “absoluut niet bedreigend” was. De politie heeft niet gezegd of de man gewapend was.

Ook over de identiteit van de man heeft de politie niets losgelaten, maar getuigen zeggen de Los Angeles Times dat het om een bekende dakloze uit de buurt gaat, met de bijnaam ‘Afrika’. Een buurtbewoner zegt dat de man sinds vier of vijf maanden in de buurt woont. Daarvoor heeft hij volgens haar tien jaar in een psychiatrische inrichting doorgebracht, waar hij onlangs werd ontslagen.  

Het is niet de eerste man in de VS die wordt doodgeschoten door de politie. Vorig jaar gebeurde dat maar liefst 600 keer.

Nederlandse ambassade Washington gaat viral met uitleg over Amsterdam

De Nederlandse ambassade in Washington is er helemaal klaar mee dat Washington wordt vergeleken met Amsterdam, nu wiet er sinds donderdag gelegaliseerd is. Zowel de media als de burgemeester van de stad vergeleken de twee steden. Burgemeester Muriel Bowser heeft zelfs pamfletten laten maken waarop staat dat Washington DC, niet 'zoals Amsterdam' wordt, door de milde houding ten opzichte van softdrugs. Om duidelijk te maken dat Washington en Amsterdam totaal niet met elkaar te vergelijken zijn, heeft de ambassade als tegenactie een graphic gemaakt die veel gedeeld wordt op social media. 

Hierop zijn de verschillen tussen beide steden te zien. Behalve het aantal inwoners (660.00 voor Washington t/o 810.000 voor Amsterdam) en het aantal musea (76 in Washington tegenover 88 in Amsterdam) verschilt namelijk ook de aanpak van marihuana nogal. Want Washington doet wel alsof Amsterdam het Sodom en Gomorra is op het gebied van wiet, maar de regels zijn hier strenger dan in de Amerikaanse stad. Zo mag je in Washington 2 ounce (57 gram) marihuana bij je hebben zonder gearresteerd te worden, terwijl je in Amsterdam maar maximaal 0.176 ounce (5 gram) bij je mag hebben. 

Worcestershire saus... hij blijft moeilijk

We hebben het er hier al eens eerder over gehad, over die Engelse saus met moeilijke naam. Worcestershire saus. Ook onze zuiderburen weten niet hoe je het uit moet spreken. Onder andere de bekende Vlaamse TV kok Jeroen Meus komt er niet uit. Maar gelukkig is er taaldeskundige Ruud Hendricks van de VRT die ons voor eens en voor altijd uitlegt hoe we het uit moeten spreken. 

Maradona wordt 'Mamadona' door facelift

Maradona heeft een facelift gehad en ziet er uit als een oude vrouw. Dat gerucht ging algemeen tijdje over de 54-jarige oud voetballer, maar foto's die Reuters vandaag naar buiten bracht, bewijzen alles. Maradona's gezicht is strakgetrokken, rimpels zouden zijn verwijderd en hij heeft liposuctie heeft laten doen. Pluisje zou dit alles in Cuba hebben laten doen.

Het zijn echter vooral zijn opvallende oorbellen die zijn gezicht nogal vrouwelijk maken. Hij draagt namelijk 3 parels, 1 in het ene oor, 2 in de andere. 

Maradona had gisteren opnames van zijn tv-show 'De Zurda' in Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Foto's daarvan gaan nu rond. Op sociale media is de Argentijn het mikpunt van spot. Hij wordt nu gekscherend Mamadona genoemd. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.