Tussen 14.00 en 15.00 kon iedereen zijn vraag stellen aan de AIVD tijdens een twitter vragenuur. Dit hadden ze bedacht omdat vandaag hun jaarverslag werd gepresenteerd. 

'Wij zullen vragen, voor zover mogelijk, beantwoorden. Op specifieke vragen over individuen of over onderzoeksterreinen kan de AIVD om wettelijke redenen niet ingaan', is op de website te lezen. De AIVD was tot nu toe weliswaar niet zo actief op twitter: 95 tweets verzonden, 0 volgend. What could possibly go wrong?

Over gebrek aan belangstelling hoefde de AIVD niet te klagen: de hashtag #halloaivd werd om half 3 al duizenden keren gebruik, maar liefst 3,495 keer per uur.

Twitter-drama voor politie New York

De NYPD had de AIVD kunnen waarschuwen, want  een 'leuke' pr-actie op Twitter van de New Yorkse politie is uitgelopen op een publiciteitsdrama.

Het was de bedoeling dat mensen gezellige foto's met agenten en lofuitingen over het korps zouden delen onder de hashtag #myNYPD (mijn politiekorps New York). 

Even later twitterden Amerikanen inderdaad massaal over het korps. Maar onder de noemer #myNYPD werden vooral afbeeldingen van politiegeweld en slechte ervaringen met de politie gedeeld. 'Sinds 9/11 zijn meer Amerikanen gedood door de politie dan door Iraakse opstandelingen', was een van de klachten.

Nieuwe Anchorman rap!

De redactie van The Tonight Show met Jimmy Fallon heeft opnieuw wat creatief knip- en plakwerk gedaan met de nieuwsuitzendingen van Brian Williams, alias 'Bri Wi'. 

Hij presenteert NBC Nightly News, zeg maar het Amerikaanse 8 uur Journaal. Het team van Jimmy Fallon liet de nieuwspresentator in het verleden onder meer al 'Regulate' van Warren G & Nate Dogg rappen. Dit keer wordt 'Gin & Juice' van Snoop Dogg uit 1993 onder handen genomen. Dat klinkt zo:

 

Succes album belangrijker dan winnen songfestival

Opwinding onder de songfestival-fans, want Waylon en Ilse de Lange hebben in een interview met het AD gezegd dat het succes van hun album voor hen belangrijker is dan het winnen van het Songfestival. 

Waylon en Ilse staan als The Common Linnets op 6 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Drie dagen later verschijnt hun album, waar ook Calm after the Storm op staat. Waylon: 'We hoeven er toch niet omheen te draaien? Het voornaamste is dat het album en onze oprechte liefde voor country goed worden begrepen.'

En dat nemen de fans van het festival hun niet in dank af. Hun deelname lijkt zo volgens de critici meer op goedkope free publicity voor hun album dan dat ze zich met hart en ziel gaan inzetten voor eindelijk eens een overwinning voor ons land.