Er wordt uiteraard nog veel gesproken over Charlie Hebdo. Vooral over een school in Heemskerk, het Kennemercollege, waar een docent een voorpagina van het blad als poster had opgehangen en daar excuses voor moest aanbieden.

Een open brief aan de directrice van de school geschreven door Erwin Witteveen wordt nu veel op Twitter gedeeld. Hij legt haar voor: stel komende zomer komen er leerlingen bij u klagen dat leraressen op het Kennemercollege rokjes dragen. "Dat ze dit kwetsend vinden voor hun geloof. En dan? Dan gaat u rokjes verbieden". Met andere woorden: waar ligt de grens? Wanneer moet de meerderheid toegeven aan een minderheid? "U wilt een tweedeling voorkomen maar veroorzaakt helaas het tegenovergestelde van wat u beoogt." Lees hier de hele brief:

Predikant legt uit hoe je kind in elkaar slaat

Een filmpje van een preek van de Amerikaanse predikant Eric Damann van de Bible Baptist Church wordt veel gedeeld. In de preek vertelt de dominee hoe hij een kind sloeg, omdat hij 'het geloof en God niet serieus nam'. Hij doet ook voor hoe hij de jongen in zijn buik stompte, en dat wekt veel verontwaardiging op Twitter.

In zijn preek vertelt hij over een jongen, Ben. Hij was heel slim, en dat hielp niet. Dat maakte hem gevaarlijk, zegt Dammann. De predikant vertelt dat hij met een groep kinderen buiten was en dat Ben hem constant uitprobeerde. Hij nam de Heer gewoon niet serieus.

Vervolgens laat Eric – zeer onder de indruk van zichzelf – zien hoe hij de jongen een enorme knal in de borst verkocht. Ik sloeg hem met één klap neer, zo hard als ik kon, zegt hij. Ik heb hem verfrommeld.

Ik bukte voorover en ik zei; Ben, wanneer stop je met het spelen van spelletjes met God? Dat is het moment dat ik hem naar God geleid heb. Op sommige momenten is dit nodig.

Inmiddels heeft Dammann zijn woorden teruggenomen, nadat zijn bizarre actie door Amerikaanse media was opgepikt. Ik ben absoluut geen voorstander van kindermishandeling. Ik wilde gewoon duidelijk maken dat God onze fouten kan gebruiken. Later in de preek legde ik uit dat wat ik deed verkeerd was, stelt de predikant.

Elizabeth zoekt een man

Wat de boeren bij de KRO kunnen, kan ik ook, dacht Elizabeth van der Veen uit Friesland. De 48-jarige vrouw plaatste een oproep op YouTube en de combinatie van haar unieke stemgeluid, haar teksten en haar niet alledaagse verschijning maken dat de video veel gedeeld wordt op dit moment. Wie helpt Elizabeth aan een man?

Foutje telecombedrijf: duizenden Australiërs te vroeg wakker

Duizenden inwoners van de Australische deelstaat Queensland zijn vanochtend een uur te vroeg opgestaan door een fout bij telecombedrijf Optus. Doordat er bij een schakelcentrum van de telefoonprovider in Brisbane iets verkeerd ging, versprong de systeemtijd midden in de nacht een uur naar voren. Daardoor schoof ook de tijd op de mobiele telefoons van Optus-klanten een uur naar voren, waardoor mensen die de wekker hadden gezet op de telefoon een uur te vroeg werden gewekt.

In eerste instantie waren het vooral verkeersdeelnemers die geen klant zijn van Optus, die klaagden op Twitter over de drukte op het ongewoon vroege tijdstip. Daarna bleek al snel dat het telecombedrijf hiervoor verantwoordelijk was. Optus heeft zijn excuses aangeboden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.