Verbazing op Social Media om een inzamelingsactie voor een juweel voor Amalia. Er moet 45.000 euro bijeen worden gebracht  voor een sieraad voor de toekomstige koningin. Initiatiefnemer is de 'Nederlandse Ontwerpwedstrijd', die nu 8 finalisten kent. 

Dit zijn allemaal goud- en zilversmeden die een sieraad ontworpen hebben aan de hand van het thema 'erfstuk van de toekomst'. Onder de ontwerpen zijn een ring in twee kleuren goud met de initialen van Beatrix, Willem-Alexander en Amalia en een broche met een zon, een symbool uit het wapen van Argentinië. Een vakjury kiest op 8 december de winnaar. 

Maar het idee dat Nederlanders het benodigde geld in gaan zamelen, vindt weinig steun op Twitter. 'Geef om dit kind! Vergeet ebola, help Amalia aan haar juwelen!', twittert Sjoerd Harthold. 

Prince stopt met internet

Prince blijkt in alle stilte te zijn gestopt met social media. Nu was hij er al niet héél actief op, maar nu zijn z'n accounts op Facebook en Twitter helemaal verwijderd. Ook alle video's op zijn YouTube-account zijn weggehaald. Ook op een tweede YouTubekanaal, Princevevo, zijn veel video's verwijderd.

Eerder dit jaar verblijdde Prince zijn fans juist door een Facebook en Twitteraccount te starten onder de naam 3rdeyegirl, de naam van de band waar hij mee optreedt. Hoe briljant sommigen zijn muziek ook vinden, online bleek hij niet over veel talent te beschikken. Enkele maanden geleden organiseerde hij bijvoorbeeld een vraag- en antwoordsessie op Facebook, maar uiteindelijk beantwoordde hij na drie uur slechts één vraag, over geluidsfrequenties.

Meisje in de problemen door Ferguson tweet

Een scholiere in Illinois is in de problemen geraakt door een tweet die ze maandagavond verstuurde. In aanloop naar de uitspraak over het optreden van de agent in Ferguson twitterde ze: "Ik heb geen medelijden met zwarte mensen. Als je ons zo erg haat, GA TERUG NAAR AFRIKA. we hadden jullie nooit moeten kopen."

De tweet bleef niet onopgemerkt, hij ging al snel viral op twitter en tumblr. En in plaats van de tweet te verwijderen of er spijt van te hebben, meldde het meisje alleen dat ze spijt had van de tikfout erin. Al snel werden haar privé gegevens opgezocht en gedeeld en werd de school van het meisje bedolven met mailtjes. En dus kwam de school de volgende dag met een statement dat het niet de zienswijze van de school was. Er volgde een goed gesprek en nu mag ze weer gewoon naar school. Ze maakte wel haar account privé. En dat is misschien wel verstandig als je zulke tweets verstuurd. 

Ai. Supermarkt hangt Friestalige posters op in Groningen

Onrust in Groningen vanwege posters van een bekende blauwe supermarkt. In de Groningse bushokjes hingen posters met een Friese tekst. En daar moet je natuurlijk niet mee aankomen in die provincie. De tekst op de borden luidt: 'Wy besoargje no ek yn jo buert' (wij bezorgen nu ook in uw buurt).

De supermarkt laat weten dat het niet, zoals sommigen denken, om een geplande stunt gaat, maar om een foutje. Volgens de woordvoerster zijn er maandag 100 Friese posters in Groningen opgehangen. Vandaag worden die vervangen voor Nederlandstalige, laat ze weten. Ze zijn wel blij met de extra aandacht voor de bezorgservice.

Op Twitter wordt een foto van een Friese poster in Groningen sinds maandag veel gedeeld. En 1 twitteraar weet wel raad met de situatie: alle posters in Gronigen een Grunnuger tekst geven: 'Moi! Wie bezörgen noe ook bie die in de buurt!".

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.