Stichting School en Veiligheid is onlangs gestart met trainingen op scholen om docenten die het moeilijk vinden over radicalisering te praten in de klas bij te staan.

De klassen op scholen moeten kleiner worden zodat leraren radicaliserende jongeren sneller kunnen herkennen. Dat zegt de Algemene Onderwijsbond. Door klassen met soms meer dan 35 kinderen is gerichte aandacht voor leerlingen die dreigen te ontsporen niet meer mogelijk, klagen leraren. Wat gebeurt er in de klas als een leraar ziet dat een leerling radicaliseert? Of een klasgenoot naar Syrië vertrekt? In EenVandaag gesprekken met leraren en leerlingen. 

Radio EenVandaag

Hoe ziet zo’n training eruit en wat is het belang ervan? We spreken met directeur Klaas Hiemstra.

Daarnaast een reportage met ‘superjuf’ Trudy Coenen van school in Amsterdam Oost. Op haar school ziet zij soms jongeren die lijken te radicaliseren. In gesprekken met de leerlingen hoopt ze ze in de maatschappij te houden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.