De Amerikaanse president Bush heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een omstreden wet die het leven van comapatiënte Theresa (Terri) Schiavo uit Florida moet verlengen.

Schiavo raakte in 1990 in een coma na een hartstilstand. Haar man voert al jaren juridische procedures om de voeding die Theresa krijgt toegediend te mogen beëindigen. Tweemaal eerder kreeg hij van een rechter toestemming. Even zovele malen werd het besluit teruggedraaid door weer een andere rechter. Actievoerders en de ouders van Theresa vinden dat ze moet blijven leven. Vrijdag was een derde verzoek namens de man van Schiavo succesvol. De voeding werd beëindigd. Maar afgelopen weekeinde kwam de Amerikaanse president Bush van zijn vakantie terug om een wet te ondertekenen die een hernieuwd verbod op levensbeëindiging mogelijk maakt. U ziet het in TweeVandaag.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.