Het begint een beetje eng te worden: de voorspellende gave van de makers van de tekenfilmserie The Simpsons. Opnieuw blijkt dat ze iets uit de toekomst juist hebben voorspeld. In 1998 was er in een aflevering een groot bord te zien waarop staat: ‘20th Centrury Fox, a division of Walt Disney Co’. Maar Disney nam pas gisteren, bijna 20 jaar later dus, 21st Century Fox over. Het is niet voor het eerst dat The Simpsons de toekomst goed voorspelt. 

De meest opmerkelijke voorspelling is toch wel dat Donald Trump president zou worden. In 2000, in de aflevering Bart to the Future zegt Lisa Simpson: "As you know, we've inherited quite a budget crunch from President Trump.”

Tijgeraanval

Ze voorspelden ook de tijgeraanval op Siegfried en Roy, ze hadden het al over autocorrect bloopers lang voordat autocorrect bestond en voorspelden gedoe met stemcomputers waardoor stemmen voor Obama verkeerd geteld werden ten faveure van de Republikeinen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.