Hoewel The Crown draait om het leven van Queen Elizabeth, betekent dat niet dat de hoofdrolspeelster ook een koninklijke behandeling kreeg. Naar nu blijkt kreeg zij minder voor haar rol betaald dan de acteur die haar man, Prins Philip, speelt.

Dat zegt The Crown producer Suzanne Mackie in het blad Variety. Volgens haar kreeg acteur Matt Smith meer dan actrice Claire Foy, omdat hij meer vroeg. Hij vond dat hij recht had op meer geld omdat hij een grotere en bekendere acteur was na zijn rol in de science fiction serie ‘Doctor Who’.

Maar de producer zei dat bij de opnames voor het derde seizoen van de serie een einde komt aan het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke acteurs. “We boeken voortgang, no one gets paid more than the queen". Dat komt voor Claire Foy helaas te laat, want in het derde seizoen wordt The Queen door een andere, oudere actrice gespeeld.

Het verschil in salaris tussen mannelijke en vrouwelijke actrices is al langer een issue in Hollywood.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.