Het Rode Kruis vreest voor een groot tekort aan EHBO’ers bij festivals en evenementen. Er moeten zeker 1000 extra vrijwilligers bij om volgend jaar nog aan alle aanvragen voor medische hulp te kunnen voldoen. Deze zomer alleen al zijn er voor het Rode Kruis 9000 mensen aan het werk op ruim 1800 evenementen. 

Belangrijkste oorzaak is de forse stijging van het aantal evenementen en festivals. De afgelopen vijf jaar nam het aantal festivals in Nederland toe met ruim 30%. En dus nemen ook de bezoekersaantallen flink toe. Zo gingen er in 2012 nog ruim 19,7 miljoen mensen naar een festival, vorig jaar kwam de teller uit op 26,7 miljoen bezoekers. 

Tekort aan EHBO'ers bij de wielerronde van Boxmeer

Morgen begint de Nijmeegse vierdaagse waar honderden vrijwilligers paraat staan om blaren te prikken en andere medische hulp te verlenen aan de wandelaars. Wat doet de organisatie als het Rode Kruis hier volgend jaar nee moet verkopen? 

Voor de organisatie van de jaarlijkse wielerronde van Boxmeer is het dit jaar al de realiteit. De organisatie kampt een week voor de aftrap met een tekort aan EHBO’ers nu het Rode Kruis heeft laten weten dit jaar niet langer te kunnen bijspringen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.