Temidden van alle discussie en rumoer rond de komst van de asielzoekers,  krijgen de vluchtelingen steun uit een bijzondere hoek. Hasan is psychiater en oprichter van Psychiaters zonder Grenzen, een organisatie waarmee hij getraumatiseerde vluchtelingen probeert te helpen.

De Syriër Aram Hasan vluchtte zelf in 1997 uit zijn eigen land. Twee jaar later belandde hij in een asielzoekerscentrum in Nederland. Hij studeerde hier geneeskunde.

Wat maalt er door de hoofden van hen die naar Europa vluchten? Welke motieven hebben zij, en wat hebben ze meegemaakt? Waarom zijn ze hier, blijven ze hier of wachten ze op de dag om weer terug te keren?

EenVandaag zoekt de Syrische Hasan op. Hij werkt onder andere bij stichting Centrum 45. Dat landelijk centrum behandelt mensen met complexe psychotraumaklachten die het gevolg zijn van vervolging, oorlog en geweld .

Zelf richtte Hasan richtte Psychiaters zonder Grenzen op in 2012. Met Psychiaters zonder Grenzen verleent hij hulp aan getraumatiseerde vluchtelingen in opvangkampen in Turkije en Irak.