Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS ligt politiek onder vuur vanwege de chaos rond de uitbetalingen van de persoonsgebonden budgetten, de PGB’s .

Sinds 1 januari wordt die uitbetaling gedaan door de Sociale Verzekeringsbank. Die slaagt er niet in het geld tijdig uit te keren. PGB-houders komen daardoor in grote financiele problemen. Nu is duidelijk dat Van Rijn vorig jaar gewaarschuwd zou zijn dat de Sociale Verzekeringsbank niet op tijd klaar zou zijn voor de nieuwe klus.

Vandaag staat de staatssecretaris alweer voor de vijfde keer tegenover de Tweede Kamer om zich te verantwoorden voor de ontstane chaos.

EenVandaag spreekt met een pgb-houdster die vier maanden lang geen geld kreeg uitgekeerd. En met Sandra van Thiel, hoogleraar Bestuurszaken. Hoe kan het dat de overheid niet leert van eerdere, soortgelijke overgangsproblemen?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.