Vandaag loopt de deadline af die de Tweede Kamer heeft gesteld aan staatssecretaris Martin van Rijn. Hij komt steeds verder in het nauw vanwege de chaos met de uitbetalingen van de persoonsgebonden budgetten (PGB). Maar hoe groot de chaos ook is, Van Rijn komt er tot nu toe politiek mee weg.

EenVandaag maakt de balans op met Renske Leijten (SP), Mona Keijzer (CDA) en met NRC-commentator Marc Chavannes. Verder komen zorgaanbieders Stichting Zalm in Almere en het Prader Willi-huis in Leeuwarden aan het woord. Iedere maand moeten ze tienduizenden euro van de Sociale Verzekerings Bank (SVB) ontvangen om onder meer hun personeel te betalen. Maar steeds weer gaat het mis.

Woensdag moet de staatssecretaris zich in een debat met de Kamer verantwoorden. Verwacht wordt dat de oppositie hem het vuur aan de schenen zal leggen, maar ook dat de coalitie hem de hand boven het hoofd zal houden.

Bij Radio EenVandaag een gesprek met Aline Saers, directeur van Per Saldo, en Renske Leijten, Tweede Kamerlid voor de SP.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.