Kleuters moeten steeds meer presteren en worden al vroeg getest op leerprestaties. Dat zou stress op kunnen leveren, wat voor de SP reden is dat dit moet stoppen. 

Tweede Kamerlid voor de SP Jasper van Dijk wil de oude kleuterschool terug, waar kinderen kunnen spelen en knutselen. De toetscultuur op de kleuterschool moet stoppen. Volgende week is er in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over. 

Rien Segers, hoogleraar bedrijfscultuur aan de Rijksuniversiteit van Groningen vindt het nogal overdreven. Volgens hem valt het wel mee met de druk die wij in Nederland kinderen opleggen, zeker in vergelijking tot Aziatische landen, zoals Zuid-Korea en Japan. Sterker nog, we zouden wel wat meer van ze kunnen ze eisen, net als van de leerkrachten, vindt Segers. 

Hoeveel mogen we verwachten van kleuters? In Radio EenVandaag een gesprek met Kamerlid Jasper van Dijk en met Rien Segers. Verslaggever Joris Kreugel bezoekt een kleuterklas en spreekt daar met de juf en ouders.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.