Het parlementaire werk wordt gehinderd door de formatie en GroenLinks moet aan de onderhandelingstafel geen concessies doen op het verkleinen van de inkomensverschillen. Dat vindt Renske Leijten, de nummer 2 van deze partij en woordvoerder Europa en Financiën. 

Ze geeft een voorbeeld van de verpleeghuiszorg. Ze zegt dat het duidelijk is dat alle partijen meer geld wil uittrekken voor verpleeghuizen. De Kamer kan daar dan gewoon over besluiten zodat de mensen in het veld aan het werk kunnen. Maar vanwege de formatie-onderhandelingen wordt dat toch op de lange baan geschoven en daar baalt zij van. Ook wil zij GroenLinks op het hart drukken vast te houden aan het verkleinen van de inkomensverschillen en dat zou volgens haar wel eens moeilijk kunnen worden aan tafel met VVD, CDA en D66. 

Kees Boonman, onze politiek commentator is er ook, hij volgt de formatie op de voet. Aan het dranghek voor de formatielocatie en in de gangen van de Tweede Kamer. Dat is te zien op de #keesvlog 4 en morgen op  keesvlog 5.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.