Het Eurovisie Songfestival wordt eind mei gehouden op de Kaukasus, in Azerbeidzjan. Het land won vorig jaar met het liedje 'Running Scared' van Ell & Nikki. Maar niet iedereen is blij met de locatie.

Afgelopen maand verscheen een kritisch rapport van Human Rights Watch over schendingen van de mensenrechten in Azerbeidzjan. Mishandeling, geweld en intimidatie worden niet geschuwd door de Azerbeidzjaanse autoriteiten en ook niet in aanloop naar het Eurovisie Songfestival.

EenVandaag spreekt met Khadija Ismayil, een onderzoeksjournaliste die gechanteerd wordt met een seksvideo. De autoriteiten willen namelijk niet dat zij de ongemakkelijke waarheid aan het licht brengt. Toch was zij de afgelopen dagen in Brussel om haar verhaal te doen. 

Ook spreekt EenVandaag met Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy en Sietse Bakker, die uitlegt waarom het Eurovisie Songfestival toch in Baku in Azerbeidzjan zal en kan worden gehouden. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.