Na vier jaar procederen is het zover: Schiphol moet betalen. De luchthaven moet namelijk op last van de rechter 19 miljoen euro betalen aan Chipshol voor het tegenwerken van deze firma. Het geld had al voor eind juni overgemaakt moeten worden, maar het bedrijf heeft nog geen eurocent op zijn rekening mogen ontvangen. De rechter oordeelde april dit jaar dat Schiphol diep in de buidel moet tasten als gevolg van het onrechtmatige blokkeren van de ontwikkeling van het Groenenbergterrein, eigendom van de firma Chipshol.

De luchthaven vond het bedrag te hoog, weigerde tot nu toe te betalen en kondigde aan tegen het vonnis in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

Opmerkelijke wending

Het langlopende conflict tussen de luchthaven en Chipshol kreeg januari dit jaar een opmerkelijke wending. De drie rechters die zich sinds 2005 met de zaak bezig houden, werden alledrie ineens vervangen. Volgens de rechtbank omdat er nu eenmaal gerouleerd wordt. Volgens Chipshol een ongehoorde stap op juridisch gebied. Ze worden daarin gesteund door prof. Twan Tak van de Universiteit van Maastricht.

Schiphol moet betalen aan Chipshol

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.