Scheiden zorgt altijd voor veel leed. Bij ouders, maar zeker ook bij kinderen. Zelfs als zij al lang volwassen zijn. Op de eerste Dag van de Scheiding deed TopX, het jongerenpanel van EenVandaag, een groot onderzoek naar het leed dat scheiden heet.

Veel jongeren vinden nog altijd dat ouders die gaan scheiden onvoldoende rekening met ze houden. Hoewel acht op de tien jongeren het voor de ouders beter vindt dat ze gescheiden zijn, maakt de meerderheid van 60 procent zich wel zorgen over het lot van één van de ouders.

EenVandaag vraagt zich af hoe het beter kan en gaat in gesprek met professor Ed Spruijt, schrijver van het vandaag verschenen Handboek Scheiden en Cornald Maas, die een boek schreef met een bundeling van gesprekken met kinderen van gescheiden ouders.

Extra video

Anniek Witzand, een van de jongeren met gescheiden ouders die in de uitzending aan het woord kwam, is zelf met een camera op pad gegaan. Speciaal voor EenVandaag heeft ze op beeld vastgelegd hoe haar leven en dat van haar familie na de scheiding is veranderd.

Scheiden doet lijden

Filmpje Anniek

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.