De oprichters van de Duitse supermarktketen Aldi vechten elkaar de tent uit. Het gaat om de familie Albrecht, de rijkste familie van Duitsland. Volgens zakenblad Forbes goed voor minstens 18 miljard euro. Maar over die miljarden is nu dus ruzie en volgende week zelfs een rechtszaak.

Het gaat om Theo Albrecht en zijn schoonzus Babette. Zij hebben ruzie over een stichting waarin een deel van de Aldi-miljarden wordt beheerd. Dat deed eerst Theo’s broer Berthold, die kort voor zijn dood regelde dat zijn vrouw Babette minder te zeggen zou krijgen. Volgens Babette gebeurde dat onder druk van Theo, die al langer vindt dat zij een gat in haar hand heeft. Alleen de afgelopen 3 jaar gaf zij al 75 miljoen euro uit aan antiek en oldtimers. Dat is een doorn in het oog van de zuinige familie Albrecht. Want zij vinden dit niet bij het goedkope imago van Aldi passen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een familiebedrijf in de problemen komt door een familieruzie. Het is zelfs niet de eerste keer dat er ruzie is binnen de familie Albrecht. Een vorige ruzie, in 1961, zorgde voor een splitsing van het bedrijf in Aldi Nord en Aldi Sud. En een ruzie in een ándere rijke Duitse familie, de familie Dassler van het schoenenmerk Puma, zorgde zelfs voor de oprichting van het schoenenmerk Adidas.