Amerikaanse media pakten groots uit met berichtgeving over een bom die mogelijk door Islamitische Staat in het Russische vliegtuig in de Sinaï geplaatst zou zijn. Daarover is veel voorbehoud, maar inmiddels ligt het vliegverkeer naar Sharm al-Sheikh wel zo goed als plat en is er een hoop te doen over de beveiliging van Egyptische luchthavens.

En zo groots als de Amerikaanse media uitpakten, of zoals oorlogscorrespondent Hans Jaap Melissen twitterde: “CNN kijken. Voelt toch altijd alsof de Golfoorlog weer begint”, zo stil blijft het in Russische en Egyptische media. 

Wat is er nu duidelijk? En als het IS zou zijn, hoe veilig zijn ‘we’ dan nog als je van binnenuit de beveiliging van een luchthaven kan omzeilen? Over veiligheid op Egyptische luchthavens, geopolitieke gevolgen en buitenlandse berichtgeving praten we in Radio EenVandaag met Arabiste en correspondent Annabell van den Berghe en Ruslanddeskundige Helga Salemon van onderzoeksbureau Most. In de tv-uitzending reageren Annabell van den Berghe en Peter Wijninga van The Hague Centre for Strategic Studies.