Oud winnares Ruslana (Wild Dances, Oekraïne, 2004) zal morgen een speciaal optreden geven tijdens de finale. Na haar overwinning van het songfestival is ze tijdens de Oranjerevolutie een belangrijk boegbeeld geworden van de pro-europese beweging in Oekraïne. 

Samen met haar team, waarmee ze haar nieuwe liedje dat ze morgen zal zingen heeft geproduceerd, stond ze destijds op het Maidanplein de mensenmassa toe te spreken als 1 van de steunbetuigers voor oppositieleider Joesjenko. Daarna heeft ze een jaar in het parlement gezeten voor de partij ‘Ons Oekraïne’.

Het Eurovisie Songfestival is erg belangrijk voor Oekraïne, benadrukte ze hier vanmiddag tegenover de pers. Op die manier kan het land namelijk laten zien wat Oekraïne Europa te bieden heeft.

Haar lied van morgen is een boodschap van liefde en hoop. Het gaat op het podium niet alleen om entertainment, maar om de diepere betekenis.

Haar boodschap die erin zit is: “Verlies het vertrouwen niet, verlies de hoop niet, en strijdt voor liefde. Ook al bevindt je je midden in een storm”.