Het was één van de meest succesvolle televisieseries van de jaren '80 en '90, en nu komt het terug! 'Roseanne' is, 21 jaar na de laatste aflevering, eind deze maand weer te zien met splinternieuwe afleveringen.

De serie, over een gezin dat te kampen heeft met opgroeiende tieners, geldproblemen, werkloosheid, huwelijksproblemen en schoonouders, liep van 1988 tot 1997. In totaal werden er 222 afleveringen gemaakt. De serie werd geroemd vanwege de manier waarop belangrijke maatschappelijke vraagstukken op een luchtige en humoristische manier werden behandeld. 

In de nieuwe serie zullen alle hoofdrolspelers van toen weer te zien zijn, zoals vader Dan (John Goodman), moeder Roseanne (Roseanne Barr), en dochters Becky en Darlene en zoon DJ. 

In Nederland werd de serie uitgezonden door de NCRV, en later door SBS6. De eerste aflevering van de nieuwe serie wordt op 24 maart in de VS door ABC uitgezonden. Een trailer hiervan is gisteren online gezet en wordt veel gedeeld.

Of de serie ook nu weer in Nederland wordt uitgezonden (en zo ja waar) is nog niet bekend.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.