Het Rosa Spier huis in Laren is vooral bekend vanwege de bewoners; beroemde bejaarden uit de wereld van kunst en cultuur. Zo sleten onder meer M.C. Escher, Marten Toonder en John Kraaijkamp er hun laatste levensjaren. Het gebouw en de bijbehorende tuin uit de jaren 60 wordt geroemd, maar staat nu op de lijst voor sloop. Want het Rosa Spier huis wil nieuwbouw.

Maar stichting Heemkunde en de Tuinenstichting willen niet dat het gebouw met bijbehorende Mien Ruys tuin verdwijnt. Ook Stichting behoud erfgoed Rosa Spier wil het gebouw behoeden voor sloop. Er loopt nu een procedure bij de Raad van State om de sloop te voorkomen en is er een verzoek om het pand met tuin tot Rijksmonument aan te wijzen. 

In EenVandaag spreken we met Betty Wassenaar, directeur van het Rosa Spier huis, over waarom het belangrijk is dat de nieuwbouw er komt. Ook gaan we in gesprek met Lideke Heuwkemeijer, bewoonster van het Rosa Spierhuis en Piet Bakker, lid van de Monumentencommissie Nederlandse Tuinenstichting.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.