Het Rathenau Instituut trekt aan de bel. Door de opkomst van nieuwe technologieën als Google Glass, mobiele telefonie of het Elektronisch Patiëntendossier komt onze vrijheid in gevaar en raken we onze privacy kwijt. Er is een intiem-technologische revolutie gaande en we laten het allemaal gewoon gebeuren. Waar blijven de mondige burgers? 

Vandaag verscheen een essay van het Rathenau Instituut over de vervagende grens tussen mens en machine. Vanwege die versmelting spreekt het Rathenau van intieme technologie. Het onderzoeksinstuut wil een publieke en politieke discussie aanzwengelen over de gevolgen van het fenomeen.

Wat zijn volgens het instituut de gevolgen van de intiem-techologische revolutie? In de studio een gesprek met directeur Jan Staman. Ook een reactie van Dirk Poot van de Piratenpartij.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.