'Als iemand homo is en hij zoekt de heer, en als hij van goede wil is, wie ben ik dan om te oordelen?' Dat heeft  paus Fransiscus vandaag gezegd. Hij zal homoseksuele priesters ook niet veroordelen. 

De leider van de katholieke kerk deed de opmerkelijke uitspraak in het vliegtuig op de weg terug van Brazilië. Benedictus XVI, de voorganger, tekende een document dat mannen met homoseksuele gevoelens niet mochten toetreden tot het priesterschap.

De paus was de afgelopen week in Brazilië bij de wereldjongerendagen. Hoewel hij eerder meedeelde dat hij geen interviews geeft, stond hij een uur en twintig minuten lang meereizende verslaggevers te woord.

In EenVandaag een reactie van homobelangenorganisatie COC. In de studio reageert Hoogleraar Kerkgeschiedenis Paul van Geest op de opmerkelijke uitspraken van de Paus. Hij noemt het een breuk met voorganger Paus Benedictus XVI.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.