Als je een hekel hebt aan het uitruimen van de vaatwasser is er nu een goede reden om dat voortaan aan anderen over te laten. Het uitpakken kan namelijk zorgen voor een urineweginfectie. Uit Sloveens onderzoek zou namelijk blijken dat je vaatwasser vol zit met gemene bacteriën als E.coli die infecties kunnen veroorzaken, zo schrijft de Daily Mail.

Voor de studie werden de rubbers onderzocht van 24 vaatwassers van particulieren. En die bleken boordevol bacteriën en ziekteverwekkers te zitten, zoals bijvoorbeeld de ziekenhuisbacterie Acinetobacter, die levensgevaarlijk kan zijn voor mensen met een zwak gestel. Het is tevens een bekende veroorzaker van urineweginfecties. 

De wetenschappers stellen dat mensen met een normale gezondheid op zich weinig te vrezen hebben maar waarschuwen wel dat mensen met een verzwakte gezondheid door bijvoorbeeld een chemokuur of een orgaantransplantatie beter uit de buurt kunnen blijven van vaatwassers. 

Wel geven ze het advies om te wachten met het uitpakken van de vaatwasser tot ie helemaal is afgekoeld en om de rubbers van de vaatwasser elke keer goed schoon te maken.