De hoogtijdagen van het Nederlands elftal liggen al een tijd achter ons. Nu Oranje het WK in Rusland mist moeten de ‘oudjes’ weer onze eer redden. Toppers als Sjaak Swart, Dick Schoenaker en Kees Kist zoeken uit ruim 200 senioren in het Olympisch Stadion in Amsterdam naar de vijf beste talenten om Nederland te vertegenwoordigen op het WK Walking Football in Bristol.

In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds moet tijdens de selectiedag in het Olympisch Stadion in Amsterdam duidelijk worden wie er naar Bristol gaan. Om het team compleet te maken, hebben de voormalige profs vijf spelers nodig die worden onderworpen aan een strenge gezondheidstest.  “Het is belangrijk dat ze nog een beetje fit zijn. Daar hoort een looptest bij, maar ook een hoortest. We hebben 200 man voor 5 plekken, dus we hebben ook wat te kiezen vandaag”, aldus oud-topspits Kees Kist.

De namen van de selectie zijn inmiddels bekend.

  • Peter Stolk (Eindhoven)
  • Sjaak de Wit (Monnickendam)
  • André van der Ley (Etten)
  • Egbert Worp (Maassluis)
  • Wout Jonker (Zoetermeer)

Ook Sjaak Swart is een van de selecteurs. “Je moet wel een beetje kunnen voetballen en fit zijn. We moeten natuurlijk wel goed voor de dag komen, we doen immers voor de eerste keer mee. Ik ben zelf ook een voorbeeld dat je op een bepaalde leeftijd nog fit kan zijn”, aldus mister Ajax, die zelf nog wekelijks speelt.

info

Walking Footbal is een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Maar er zijn een paar regels anders dan in het reguliere voetbal. Zo wordt er niet gerend, maar gelopen. Slidings zijn verboden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Volgens de KNVB is Walking Football de uitgelezen kans voor ouderen om betrokken te raken bij een vereniging en de conditie te onderhouden of verbeteren. Het WK Walking Football start op 12 mei in Bristol.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.