Oprah Winfrey gaat níet meedoen aan de presidentsverkiezingen in 2020. Dat heeft ze gisteren (voor de zoveelste keer) gezegd. Al meer dan een jaar gaan er geruchten dat ze zich kandidaat wilde stellen voor die verkiezingen. Ze voedde die geruchten bovendien zelf toen ze in in een interview in maart in The David Rubinstein Show de mogelijkheid open leek te houden voor een gooi naar het presidentsschap.

Daarna werd haar er in elk interview naar gevraagd en ontkende ze telkens mee te zullen doen. Ook gisteren deed ze dat weer in een gesprek met Broadway ster Lin-Manuel Miranda. De daarbij aanwezige journaliste Arianne Davis zette op Twitter: "You heard it here first: Oprah just confirmed at her live chat with Lin Manuel Miranda at #SuperSoulConversations in NYC that she is NOT running for office. #Oprah2020."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.