Het is de dag van de vrijmarkt en heel veel mensen staan voor hun huis overtollige spullen te verkopen. Zo ook oranjefanaat Johan Vlemmix. Hij grijpt Koningsdag aan om ál zijn spullen van de had te doen, inclusief zijn villa.

Vlemmix was er vanochtend niet bij in Groningen, want hij had een enorm zeil neergelegd in de tuin van zijn villa. Alles is te koop, zelfs die villa zelf dus. Ook staat er een limosine. Vlemmix gooit het roer namelijk om, hij wil weg uit Nederland om de wereld rond te reizen.

Vorig jaar bood hij al veel van zijn inboedel en verzameling aan op veilingsite Catwiki. Ook stond zijn replica van Paleis Soestdijk te koop. Nu doet hij dus de rest van zijn inboedel en zijn woonvilla van de hand. Je komt er niet met een paar euro vandaag, want de villa moet naar verluid 1,4 miljoen euro opleveren. 

Op zoek naar schatten op de vrijmarkt

Mocht je nou niet zoveel geld hebben, maar toch nog op de valreep je slag willen slaan, dan geeft RTLZ een aantal tips om goede aankopen te doen. Neem bijvoorbeeld een vergrootglas mee om goed naar de namen op een schilderij, of de merken op een servies te kijken. De zender ging zelfs over de vrijmarkt in Scheveningen met een vintagehandelaar. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.