In Oostenrijk is een 42-jarige vrouw 24 jaar lang door haar vader gevangen gehouden in een kelder en door hem misbruikt. Zijn dochter zou daardoor vier kinderen van hem hebben gekregen. De 73-jarige vader die opgepakt is heeft de extreme vorm van incest inmiddels bekend. De zaak kwam aan het rollen toen een 19-jarige vrouw doodziek in een ziekenhuis in Amstetten, tussen Wenen en Linz, werd opgenomen. Zij is waarschijnlijk een van de kinderen die geboren is uit het misbruik. In EénVandaag live het laatste nieuws vanuit Oostenrijk van AD-correspondent Arjan Paans.

Josef F. vertelde de politie ook dat een van de kinderen van een tweeling overleed. Het lijkje verbrandde hij in een oven in het huis. De overgebleven zes kinderen zijn tussen de vijf en negentien jaar oud.De verdachte wordt later op de dag voor de rechter gebracht. Intussen zoekt de politie nog steeds in de geheime ruimtes onder het huis van F. in de plaats Amstetten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.