Het zijn spannende dagen in politiek Den Haag. Het kabinet zoekt steun bij de oppositie de begrotingsplannen voor volgend jaar omdat het in de Eerste Kamer geen meerderheid heeft. Afgelopen dagen verliepen de besprekingen zeer moeizaam, maar dat beeld lijkt om te slaan. 

Vandaag gaat Dijsselbloem opnieuw om de tafel met de oppositiefracties, met uitzondering van PVV, SP en Partij voor de Dieren, die eerder al afhaakten. Volgens Rutte komt Dijsselbloem dan met een nieuw voorstel. Daaraan wordt nog gewerkt.

Tot gisteravond laat had D66-leider Alexander Pechtold gesprekken met de top van het kabinet, die 'prima en intensief' waren. Er lijkt sprake van toenadering, al wilde geen van de partijen na afloop van het uren durende beraad iets over de inhoud kwijt. Premier Rutte: 'Alles wat ik zeg kan het proces alleen maar verstoren', zei premier Mark Rutte.

Maar met D66 alleen is nog altijd geen meerderheid in de Senaat. Een partij als het CDA zal ook mee moeten doen. Hoe staan de zaken ervoor, en is een uitkomst in zicht? In de EenVandaag-studio de analyse van politiek commentator Kees Boonman.