'Het Openbaar Ministerie moet Jomanda en twee alternatieve artsen alsnog vervolgen in verband met de dood van Sylvia Millecam', aldus het Gerechtshof in Amsterdam. Daarmee stelt het Hof de Vereniging tegen de Kwakzalverij en de Stichting Skepsis in het gelijk. Zij protesteerden tegen een eerdere beslissing van het OM om deze alternatieve genezers niet te vervolgen.Is een vervolging van deze artsen terecht? Worden alternatieve genezers in het algemeen nu in een kwaad daglicht gesteld? In EénVandaag spreken we met Stichting Skepsis, Millecam's vriendin Wieteke van Dort, vriend Nol Willemsen en Stichting IOCOB

Millecam overleed in 2001 aan de gevolgen van borstkanker. Haar wantrouwen in de reguliere geneeskunde deed haar naar alternatieve geneeswijzen uitwijken. Jomanda en de twee artsen worden verdacht van het opzettelijk in een hulpeloze toestand laten van actrice Sylvia Millecam. Met de dood tot gevolg.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.