De noodtoestand in New York vanwege de sneeuwstorm is opgeheven. Er viel uiteindelijk veel minder sneeuw dan verwacht: ongeveer 15 centimeter. Er was zo'n 30 tot 90 centimeter voorspeld.

Het openbare leven in New York kwam stil te liggen vanwege de sneeuw. Stadsparken gingen dicht, duizenden vliegtuigen bleven aan de grond, metro's en bussen in de remise. Bruggen, tunnels, scholen en overheidsgebouwen zijn vandaag de hele dag dicht. Veel voorstellingen en sportevenementen werden gisteravond afgelast.

Gisteren sneeuwde het tot 20.00 uur Amerikaanse tijd. De verwachting was dat het ergste nog moest komen. Maar uiteindelijk viel er minder dan verwacht. Het Amerikaans weerinstituut heeft excuses aangeboden voor de foute voorspelling.

In zes Amerikaanse staten werd gisteren de noodtoestand uitgeroepen: behalve in New York waren dat New Jersey, Massachusetts en Connecticut, Rhode Island en New Hampshire. In de Staten Massachusetts en Maine vielen wel flinke hoeveelheden sneeuw. 

In EenVandaag spreken we met correspondent Michiel Vos vanuit New York.

Luister hier zijn bijdrage van gisteren terug

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.