De baas van No Surrender, Henk Kuipers, is dinsdagochtend door de politie Noord-Nederland aangehouden op verdenking van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, valsheid in geschrifte en diefstal met geweld. Hij wordt ervan verdacht in ieder geval acht leden van No Surrender te hebben afgeperst omdat ze zich niet aan de clubregels zouden hebben gehouden.

No Surrender kwam recent nog in de media door mogelijke bedreiging van Telegraaf-journalisten John van den Heuvel en Mick van Wely. De aanhouding van gisteren zou hier los van staan. Kuipers zoekt zelf ook actief de media op. Onder andere via zijn YouTube kanaal Captain Henk. Roy van der Wal, advocaat van Kuipers, zocht zijn client op in het politiebureau Assen en wij wachtten hem op.

Vechten voor mijn leven

Michiel Blijboom schreef een biografie over deze markante biker uit Drenthe. Volgens Blijboom is Henk Kuipers voor de duvel niet bang. Het dikke boertje uit het Drentse Klazienaveen, dat in de klas met zijn klompje op de meester insloeg, groeide uit tot een leidinggevende figuur in de wereld van de outlaw-motorclubs. Kuipers riep de toorn van de Hells Angels over zich af en haalde nationale en internationale bekendheid toen hij als kopstuk van Satudarah overstapte naar No Surrender. Sindsdien kijkt Henk elke dag wel een paar keer over zijn schouder. Uit voorzorg, niet omdat hij angst heeft: "Als het komt dan komt het, daar ben ik heel makkelijk in." Kuipers bleef overeind in de keiharde wereld van kickboksen en kooigevechten, stond schouder aan schouder met Bill Clinton en at knakworsten met André Hazes. 

Reactie Politie Noord-Nederland

"De leider van No Surrender is aangehouden op verdenking van het plegen van ruim 10 geweldsmisdrijven. Zo wordt hij ervan verdacht dat hij 8 leden van No Surrender heeft mishandeld, bestolen en afgeperst. Dit omdat deze slachtoffers zich niet aan clubregels zouden hebben gehouden. Ook wordt hij ervan verdacht  dat hij 3 ondernemers heeft afgeperst. Hij zou op verzoek van een 59-jarige man uit Sneek als een soort incassobureau hebben opgetreden om zo zakelijke conflicten met de betreffende ondernemers op te lossen. Het incassowerk ging echter gepaard met intimidatie en bedreiging."
 
 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.