Vandaag zijn er opnieuw uitgelekte stukken uit het dossier van Willem Holleeder op de site vlinderscrime.nl geplaatst. Gisteren zette de site ook al een aanzienlijk aantal documenten online.

Achter de site zit voormalig crimineel Martin Kok. Er wordt inmiddels van Kokkieleaks gesproken. Hij publiceerde de honderden pagina’s met uiterst vertrouwelijk materiaal integraal. Er zijn zelfs namen, adressen en telefoonnummers te zien.

Een van de grote vragen is hoe Kok aan de stukken is gekomen. Verschillende deskundigen slaan daar vandaag online mee aan het puzzelen. Is het een advocaat, een cliënt van een advocaat, Holleeder zelf, een lek bij de politie, het blijft vooralsnog bij speculeren. Er staan in ieder geval handgeschreven aantekeningen op waaraan de verstrekker te herkennen zou kunnen zijn.  

Gisteren liet het OM direct weten een onderzoek in te stellen naar het lekken. Vanavond om 19.00 u dient een kort geding om alle stukken, bijna 70 bestanden, van de site Vlinderscrime te krijgen. Kok roept via Twitter op de stukken te downloaden voor die tijd.