De schietpartij in Orlando zaterdagnacht zorgt voor veel ophef in de online wereld. Met verschillende hashtags maken mensen duidelijk wat zij vinden van de gebeurtenis.

Vooral op Twitter wordt veel steun betuigd aan de slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij in de nachtclub. Met de #TwoMenKissing, #LoveIsLove, #GaysBreaktheInternet en #JeSuisGay wordt er steun betuigd aan de slachtoffers en aandacht gevraagd voor de rechten van de LGBT-gemeenschap.

Ook de uitreiking de Tony Awards, zondagavond in New York, werd opgedragen aan de slachtoffers in Orlando. Lin-Manuel Miranda van de musical Hamilton gaf een speech die online veel wordt gedeeld

In internationale media groeit in artikelen en opiniestukken de roep de aanslag te zien als een directe aanslag op de LHBT-gemeenschap. Er wordt gesteld dat het inderdaad om een terroristische aanslag gaat, een aanslag op ons allemaal en het legt het wapenprobleem in de Verenigde Staten bloot. Maar er moet ook erkend worden dat sommige groepen meer gehaat worden dan anderen. 

Er is daarnaast ook veel te doen over een filmpje over een haatimam die spreekt in Orlando. In dit filmpje zien we zijn denkbeelden over homoseksuelen. Volgens de imam moeten zij gedood:

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump reageert ook op de schietpartij, alleen schiet dit bij velen in het verkeerde keelgat:

Trump wordt verweten dat hij deze schietpartij om zichzelf laat draaien en niet om de slachtoffers:

Toch is hier ook een tegengeluid te horen. Een groep homoseksuelen voelt zich niet alleen bedreigd door moslimextremisten maar voelt zich ook in de steek gelaten door linkse politici. Deze politici en de media blijven volgens hen negeren dat massamigratie homohaat in de hand werkt. Velen van hen zeggen nu Trump te gaan stemmen omdat hij een stop wil op de instroom van moslims. 

Ook in Nederland wordt gereageerd op de gebeurtenissen in Orlando. Ex-politicus Tofik Dibi, moslim én homoseksueel, zegt op Twitter: