Hij was de held van Serious Request, waar hij met zijn nagellak actie ruim 2,5 miljoen euro ophaalde voor kinderen met longziektes. En dat terwijl hij zelf doodziek was. Vandaag is de zesjarige Tijn uit Hapert overleden. 

Het is indrukwekkend wat deze 6-jarige jongen allemaal heeft weten te bereiken. Na Serious Request kwam er een nieuwe nagellak actie voor kinderen die dezelfde ziekte als hij hebben: hersenstamkanker.

In Europa hebben zo’n 400 kinderen deze vorm van kanker. Gisteren werd met deze nieuwe nagellak actie, opgestart met hulp van Youp van ’t Hek en Wendy van Dijk, nog ruim 1,1 miljoen euro opgehaald.

1,1 miljoen euro is een prachtig bedrag. Kinderoncoloog Dannis van Vuuren legde gisteren bij de collega’s van Editie NL uit wat er daarmee gaat gebeuren. 

Vandaag zijn er ontzettend veel reacties op het trieste nieuws. Iedereen wist natuurlijk dat hij ongeneeslijk ziek was maar toch komt het nieuws van zijn overlijden, een dag na zijn actie, hard aan bij velen. Er is zelfs internationale aandacht voor zijn actie, onder meer op de bekende website buzzfeed.

En veel BN-ers die meededen aan zijn actie, uiten vandaag hun medeleven op social media. Zoals hier de Minister President die in december nog zijn nagels liet lakken voor Serious Request. Maar vooral deze tweet van Claudia de Breij wordt veel gedeeld:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.